Fakülte : Mühendislik ve Tasarım
Bölüm : EE
Adres : Küçükyalı E5 Kavşağı İnönü Cad. No: 4, Küçükyalı 34840, İstanbul
Konum : Blok-B (Yeni Bina)
Oda : 306
Telefon : +90 (216) 489 18 88 #3334
e-posta : syarkan[AT]ticaret[nokta]edu[nokta]tr
Harita : Harita bilgisi için tıklayınız [İstanbul Büyükşehir Belediyesi]
Harita bilgisi için tıklayınız [Google]
Kişisel : İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kişisel Sayfa

E-posta yazım kuralları

Yukarıdaki e-posta adresi ile e-posta alışverişinde bulunurken mutlak surette uygulanması gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir. Aşağıdaki kuralların herhangi birine uymayan e-postalar değerlendirilmeyecektir.

1. Kişisel e-posta hesabınızı kullanınız.
    • Gerçek adınızı ve soyadınızı içeren ya da bu ikilinin türevlerinden oluşturulmuş bir e-posta hesabınızı kullanınız. Takma adlardan ya da benzeri, gerçeklikten uzak e-posta hesaplarından gönderilen e-postalar değerlendirilmeyecektir.
  2. E-postanızın “konu/başlık” alanına olabildiğince açıklayıcı bir metin yazınız.
    • Boş “konu/başlık” alanına sahip e-postalar değerlendirilmeyecektir.
    • Gövdesinde bahsedilecek konu ile ilgisiz seçilmiş bir “konu/başlık” alanı metnine sahip e-postalar değerlendirilmeyecektir.
    • “Konu/başlık” alanında herhangi bir kısaltma içeren e-postalar değerlendirilmeyecektir.
  3. E-postanızın gövdesine, e-postanızın muhatabına uygun bir selamlama yazarak başlayınız.
  4. Selamlamanın altına, ilk paragraf olarak kendinizi muhatabınıza tanıtınız.
    • E-postanın konusu ile ilgili muhatabınıza gerekli olan numaranızı, adınızı, soyadınızı, -varsa- ilgili dersinizi/derslerinizin kodunu/kodlarını, gerekli tarihleri ve benzeri ayrıntıları tüm açıklığıyla iletiniz.
  5. E-postanızın gövdesinin ikinci paragrafına, e-posta gönderme nedeninizi betimleyen iletinizi olabilen en açık, sade ve uygun bir biçimde yazınız.
    • E-postanızın hiçbir alanında argo ya da benzeri yapay bir dil kullanmayınız.
    • E-postanızın gövdesindeki metni göndermeden önce mutlak surette en az bir kere gözden geçiriniz.
  6. E-postanızı uygun bir biçimde sonlandırınız.
  7. E-postanızın en sonuna mutlak surette adınızı ve soyadınızı tam ve açık olarak içeren bir imza yerleştiriniz.
  8. E-postanızı göndermeden önce olası yazım hatalarına, anlatım bozukluklarına, dilbilgisi kurallarına uymayan durumlara, argo kullanımına karşı mutlak surette baştan sona gözden geçiriniz.

Not: Yukarıdaki yazı, İstanbul Ticaret Üniversitesi, EE Mühendisliği Bölümü, E-posta yazım kuralları sayfasından Türkçe’ye çevrilerek alınmıştır.